Instituut voor Kosmosofie
 
Universele kennis

INSTITUUT VOOR KOSMOSOFIE

Ieder mens die bewust is van het bestaan, het zichtbare en onzichtbare, realiseert zich dat er meer is dan het oog kan zien en het oor kan horen en er komt een moment dat men zich ook realiseert dat de aardse werkelijkheid constant aan veranderingen onderhevig is en daarmee geen stabiele werkelijkheid is. Er is wel een andere dimensie die stabiliteit biedt, die onveranderlijk en sterk is. Men leert begrijpen dat die wereld veel waardevoller is dan de hectiek van alledag.

Een wijs mens leert dat vertrouwen op je eigen kracht en wijsheid beter functioneert dan alle hypes en trends volgen, dat innerlijke rust veel fijner is dan sociale verplichtingen en het najagen van status, aanzien en geld. Dat geld geen gezondheid of liefde kan kopen en dat er niets belangrijker is dan de liefdevolle nabijheid van mensen om wie je geeft en die om jou geven. Dat de hogere dimensie vol liefde, nabijheid en wijsheid is en dat er geen schepping kan zijn zonder schepper.

Het zoeken en vinden van de Bron van Leven en Liefde wordt dan belangrijker dan de zoektocht naar aardse bevrediging. Dan verdwijnt langzaam maar zeker het ego, de aardse persoonlijkheid. Het vinden van die levenswijsheid brengt innerlijk weten én innerlijke vrede met zich mee.

Kosmosofie is een manier van leven, een manier van denken die verder gaat dan de buitenkant. Zoveel mensen claimen spiritueel te zijn maar missen de innerlijke vrede en ook de liefde. Het is alleen uiterlijk vertoon, boeken- en internetwijsheid en geen intrinsiek weten. Een uiterlijke spiritualiteit heeft geen diepgang, geen reflectie, geen groei, geen veranderingen. Men voelt het niet en ervaart het niet.

Een spiritueel mens kan niet naar de weg kijken en zeggen dat men deze niet hoeft te lopen omdat men alles al weet. Een kosmosofisch mens wéét dat en heeft al een groot deel van de weg bewust gelopen.

VISIE

Het Instituut voor Kosmosofie wil mensen de gelegenheid bieden om op een overzichtelijke en snelle manier heel veel informatie te verkrijgen over universele kennis en wijsheid door middel van  informatieve Modules   over het kosmosofische bewustzijn. De informatie is gebaseerd op talloze boeken en internetsites die allemaal een deel van het universele gedachtengoed bevatten en daarmee een puzzelstukje zijn van de grote puzzel. Het Instituut voor Kosmosofie heeft honderden puzzelstukjes gevonden en samengevoegd. Daarmee kunnen mensen die de Modules bestuderen heel snel het grote geheel overzien.

MISSIE

Het Instituut voor Kosmosofie wil verhoging van het bewustzijn bevorderen door het delen van alle informatie die door de jaren heen gevonden is over de geestelijke en aardse wereld, de Bron en de mens, de hemel en de aarde en talloze andere onderwerpen. Het is het delen van kennis en wijsheid, het is de mens helpen op de spirituele weg naar de vijfde dimensie. Daarmee wordt niet gepretendeerd dat alle kennis en wijsheid beschikbaar is, de wereld verandert razendsnel.